15/5/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων

Συνάντηση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) είχε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα πολεοδομικά κίνητρα που έχουν εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση, η φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, καθώς και το ζήτημα των μικτών τουριστικών αναπτύξεων.

Κατά την συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για διάφορα ζητήματα που άπτονται της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους μπορεί αυτή να διαδραματίσει αποδοτικότερα τον ρόλο που της αναλογεί στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε: “Το ενδιαφέρον για τον τουριστικό τομέα δεν αφορά μόνο την Κυβέρνηση αλλά ολόκληρη την κοινωνία αφού αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας, και θα πρέπει να προσεχθεί ως κόρη οφθαλμού στις συνθήκες βαθύτατης οικονομικής κρίσης. Είναι υποχρέωση όλων και ιδιαίτερα της Κυβέρνησης να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα που εκκρεμούσαν διαχρονικά, αλλά και να δώσει ουσιαστικά κίνητρα για την ενίσχυση και αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Η διασφάλιση και περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο απασχολούν την Κυβέρνηση, και γι’ αυτό θα σταθούμε δίπλα στους ξενοδόχους βοηθώντας όσο μπορούμε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ κ. Χάρης Λοϊζίδης, αφού ανέφερε ότι στη συνάντηση έγινε ανάλυση των διαφόρων θεμάτων που απασχολούσαν το Υπουργείο Εσωτερικών και τον ξενοδοχειακό κλάδο, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις τοποθετήσεις του κ. Υπουργού σε θέματα τα οποία εκκρεμούσαν διαχρονικά. Είναι σημαντικό η ξενοδοχειακή βιομηχανία να αποτελέσει έναν από τους κινητήριους μοχλούς της ανάπτυξης, τόνισε, δηλώνοντας παράλληλα ότι νιώθει πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Σε ό,τι αφορά το τουριστικό ρεύμα προς τη Κύπρο ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως υπάρχει μείωση 5% στις κρατήσεις, εκφράζοντας όμως την αισιοδοξία του πως όσο σταθεροποιείται η κατάσταση στην οικονομία αυτό το ποσοστό θα μειώνεται.