29/4/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας επισκέφθηκε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς ενόψει των εορτών του Πάσχα




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ



Επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας επισκέφθηκε στρατόπεδα της

Εθνικής Φρουράς ενόψει των εορτών του Πάσχα


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου πραγματοποίησε σήμερα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, επισκέψεις σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς για να ανταλλάξει ευχές με τους στρατευμένους, ενόψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα.  
Μετά το πέρας της επίσκεψής του στο στρατόπεδο του «Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή» στο Δελίκηπο, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί αρκετά στρατόπεδα για να ευχηθεί από κοντά στα στρατευμένα νιάτα. Και πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος γι΄ αυτά τα παιδιά γιατί ιδιαίτερα σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας, τις πιο δύσκολες από το 1974, είναι ευαισθητοποιημένα.  Και είμαι συγκινημένος γιατί σ΄ όλα τα στρατόπεδα μου έχουν κάνει προσωπικά αυτά τα παιδιά έκκληση ώστε μέρος των τροφίμων που χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους να δίνεται στους συμπατριώτες μας που τα έχουν ανάγκη.  Και αξίζουν συγχαρητήρια αυτά τα παιδιά, και η πατρίδα μας και εμείς πρέπει να νιώθουμε περήφανοι γιατί έχουμε τέτοια στρατευμένα νιάτα και πρέπει πραγματικά να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν όλοι για να παραδώσουμε σ΄αυτά τα παιδιά μια Κύπρο που τους αξίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι η αποστολή της Εθνικής Φρουράς θα επιτευχθεί μέσα από αυτά τα παιδιά και δεν είναι άλλη από την προστασία και την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Κληθείς να διευκρινίσει κατά πόσο η Εθνική Φρουρά εξεργάζεται σχέδιο ή πρόγραμμα ώστε το περίσσευμα των τροφίμων που υπάρχει στα στρατόπεδα να διοχετεύεται στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη,  ο κ. Υπουργός είπε: «Ζήτησα από το ΓΕΕΦ, μετά το μετά το Πάσχα, να μπούμε σε μια διαδικασία, με τη βοήθεια και όλων εκείνων των οργανωμένων συνόλων που μπορούν να βοηθήσουν σε αύτη την προσπάθεια, ώστε το περίσσεμα να δίνεται στις χιλιάδες των συμπατριωτών μας που το έχουν ανάγκη. Πέραν τούτου θέλω να τονίσω επίσης ότι γίνεται μια προσπάθεια ώστε να ενισχύσουμε σαν Εθνική Φρουρά και να βοηθήσουμε αυτά τα οργανωμένα σύνολα με έμψυχο υλικό, ακόμη και με οχήματα, ώστε να δοθεί η στήριξη και σ΄ άυτους τους ανθρώπους που επιτελούν ένα εξαιρετικό έργο αυτές τις δύσκολες μέρες».
Ερωτηθείς αν η Εθνική Φρουρά θα είναι στην υπηρεσία των εθελοντών που σ΄ αυτές τις μέρες που δραστηριοποιούνται τόνισε: «Η Εθνική Φρουρά δηλώνει παρούσα σ αύτη την προσπάθεια και είναι η ώρα που όλοι μας πρέπει αν δείξουμε τον πατριωτισμό μας και την αλληλεγγύη μας. Είναι δύσκολες οι ώρες, είναι χιλιάδες οι συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη αυτή την αλληλεγγύη και η Εθνική Φρουρά δείχνει το καλό παράδειγμα».

29/4/2013