29/4/13

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για ΚΡΕΤΥΚ και ΔΕΦΑ 29/04/2013

Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα στη συνολική προσπάθεια εξορθολογισμού του κράτους, είπε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο περιθώριο της παρουσίασης των μέτρων για τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και του κράτους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Λακκοτρύπης, ερωτηθείς αν κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενωρίτερα σήμερα συζητήθηκε το μέλλον της ΚΡΕΤΥΚ και της ΔΕΦΑ, είπε: «Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζητήσαμε διάφορα θέματα, περιλαμβανομένου και αυτού του θέματος. Έχουμε συμφωνήσει ότι στη συνολική προσπάθεια εξορθολογισμού του κράτους, την οποία και εξήγγειλε προηγουμένως ο Πρόεδρος, θα δούμε όλα τα ενδεχόμενα.
Για το θέμα συγχώνευσης ΔΕΦΑ-ΚΡΕΤΥΚ έχει αρχίσει ήδη μια μελέτη από τη Νομική Υπηρεσία με κάποιους Νορβηγούς συμβούλους η οποία θα καταδείξει συνολικά το νομικό πλαίσιο, τις αρμοδιότητες του κάθε οργανισμού, και οι οποίες να είναι διακριτές. Δηλαδή να ξέρουμε τις αρμοδιότητες του Υπουργείου και τις αρμοδιότητες του οποιουδήποτε άλλου Οργανισμού, και θα εμπίπτει μέσα σε αυτό που ονομάζουμε ‘οικοσύστημα’».
Ερωτηθείς, αν κατά τη συνάντηση ηγέρθησαν ζητήματα που αφορούν την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ, ο κ. Υπουργός είπε ότι «είμαστε σε συνεχή διαβούλευση για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε στο Ισραήλ. Αναμένω ότι στις επόμενες μια-δυο μέρες θα καταλήξουμε οριστικά για τον τρόπο που θα χειριστούμε την επίσκεψη μας εκεί».
Κληθείς να πει αν συγκεκριμενοποιούνται πλέον οι σχεδιασμοί για το τερματικό, ο κ. Υπουργός είπε ότι «ακούσατε τις εξαγγελίες του Προέδρου την προηγούμενη φορά για την πρώτη δέσμη μέτρων, το τερματικό είναι στο επίκεντρο, είναι βασικός πυλώνας της ενεργειακής μας στρατηγικής και προς εκείνη την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».