15/11/12

Οι Βουλευτές κ.κ. Λ. Χριστοφόρου και Γ. Βαρνάβα αναχωρούν για τη Βοστώνη 15/11/2012

Οι Βουλευτές κ.κ. Λευτέρης Χριστοφόρου και Γιώργος Βαρνάβα, Μέλος της Διεθνούς Γραμματείας και Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), αντίστοιχα, αναχωρούν σήμερα για τη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, για να συμμετάσχουν σε αποστολή αντιπροσωπείας της ΔΣΟ στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Η αποστολή αρχίζει με Ημερίδα που συνδιοργανώνει στις 16 και 17 Νοεμβρίου η ΔΣΟ και η Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη, με θέμα «Κοινωνία των Πολιτών και Ορθοδοξία». Ο κ. Χριστοφόρου θα συμπροεδρεύσει σε ενότητα της Ημερίδας, με θέμα «Δημοκρατία, Κοινωνία των Πολιτών και Ορθοδοξία», ενώ ο κ. Βαρνάβα θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Κοινωνία των Πολιτών, Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, συμμετοχή στην πολιτική».

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπία της ΔΣΟ θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον όπου θα έχει χωριστές συναντήσεις με την Πρόεδρο δρα Katrina Lantos Swett και μέλη της Αμερικανικής Επιτροπής Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας και με τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου κ. Nick Larigakis, ο οποίος θα παραθέσει επίσης δείπνο προς τιμήν της αντιπροσωπίας. Επίσης, συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με τον Πρόεδρο κ. William Mumma και μέλη του Ιδρύματος Θρησκευτικής Ελευθερίας Becket, με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Δικαίου και Σπουδών Δημόσιας Πολιτικής κ. Leonard Leo και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής στην Αμερική κ. Aram Hamparian. Στο πλαίσιο πολυμερών επαφών η αντιπροσωπία θα συναντηθεί επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και εκπροσώπους άλλων Εκκλησιών.

Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ θα μεταβεί στις 20 Νοεμβρίου στην Οττάβα του Καναδά, όπου θα έχει επαφές με κυβερνητικούς και κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους της χώρας, καθώς και με παράγοντες των εκεί παροικιακών οργανώσεων.