9/9/12

Δηλώσεις του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών 09/09/2012

Κύπρος και Γαλλία μπορούν να συνεργαστούν περαιτέρω σε τομείς όπως η οικονομία και το φυσικό αέριο, είπε χθες ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών κ. Λοράν Φαμπιούς.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής των εγκαινίων του Γαλλο-Κυπριακού Σχολείου, στη Λευκωσία, στην οποία παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο κ. Φαμπιούς τόνισε ότι η δημιουργία του σχολείου αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία και σύμβολο της γαλλο-κυπριακής φιλίας και συνεργασίας.

Κληθείς να αναφερθεί στις προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, ο κ. Φαμπιούς είπε: «Οι σχέσεις είναι πολύ καλές, βέβαια, αλλά πάντοτε μπορούμε να πάμε πιο μπροστά. Η εκπαίδευση αποτελεί έναν τομέα (για περαιτέρω συνεργασία), οι διεθνείς σχέσεις, επίσης, και προπάντων η οικονομία. Υπάρχουν διάφοροι τομείς, όπως το φυσικό αέριο και άλλοι όπου υπάρχει ενδιαφέρον για συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου. Γνωρίζουμε ότι εδώ η Γαλλία έχει φίλους και οι Κύπριοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να στηριχθούν στη Γαλλία».