9/9/12

Στο κενό η θρασεία συμπεριφορά της Τουρκίας, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας 09/09/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, μετά το εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων και δολοφονηθέντων κατοίκων του Νέου Χωριού Κυθρέας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας στην Αγλαντζιά, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και η επίσκεψη και οι επιτυχείς συνομιλίες μου στο Παρίσι με τον νέο Γάλλο Υπουργό Άμυνας αυτή τη βδομάδα, δίνουν το μήνυμα και την πραγματικότητα ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη της. Όσον αφορά την Κυπριακή Προεδρία, οι απειλές και η θρασεία συμπεριφορά της Τουρκίας πέφτουν στο κενό. Η Κυπριακή Προεδρία δεν επηρεάζεται. Προχωρεί με επιτυχία και αποσπά επαίνους για το έργο που επιτελείται από τους αξιωματούχους και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα ασφαλείας αναφορικά με τις επικείμενες συναντήσεις του Europe Group, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι αυτό τον μήνα θα έχουμε πολλές Υπουργικές Συνόδους και συναντήσεις στην Κύπρο. Θα διεξαχθούν, πρόσθεσε, με οργανωτική επάρκεια και με μια θεματολογία η οποία αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και προετοιμασίας της Κυπριακής Προεδρίας. Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι τα μέτρα ασφάλειας θα είναι τέτοια ώστε να διεξαχθούν άνετα και χωρίς προβλήματα οι εργασίες των συνόδων της Κυπριακής Προεδρίας.