17/7/12

Ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συναντήθηκε με το Γάλλο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων 17/07/2012

Ευρεία ανασκόπηση του φάσματος των θεμάτων που απασχολούν την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ πραγματοποίησε χθες 16 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας στο Παρίσι και συνάντησης με τον Γάλλο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Bernard Cazeneuve.



Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία των Συμβουλίων Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων, Ecofin και Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων για τα ζητήματα των οποίων υπήρξε ανταλλαγή θέσεων και απόψεων από τις δυο πλευρές.
Οι δυο Υπουργοί αναφέρθηκαν επίσης στα αναγκαία μέτρα για ενίσχυση και αλληλεγγύη στην ευρωζώνη καθώς και στα μέτρα προώθησης της ανάπτυξης στην Ευρώπη καθώς και σε θέματα που αφορούν την πολιτική της Νότιας Γειτονίας.
Το πρωί της ίδιας μέρας, ο κ. Μαυρογιάννης παρουσίασε το πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας σε όλη την ομάδα της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (Ανεξάρτητο Τμήμα που υπάγεται στον Πρωθυπουργό). Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της ομάδας και Σύμβουλο του Γάλλου Πρωθυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Serge Guillon και μέλη του γραφείου του.