17/7/12

Έγινε η κλήρωση του θέματος γραπτής δοκιμασίας στην Έκθεση Ιδεών στο πλαίσιο της επιλογής υποψηφίων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών 17/07/2012

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής των Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών (YEA) και Υπαξιωματικών πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώπιον του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη η διαδικασία κλήρωσης του θέματος γραπτής δοκιμασίας στην Έκθεση Ιδεών των Υποψηφίων Βαθμοφόρων της 2012Β΄ ΕΣΣΟ, στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπάκυριακου», στην Αθαλάσσα.



Στην κλήρωση παρευρέθηκε, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης, καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας ο Υπουργός Άμυνας είπε:
«Έχει μόλις πραγματοποιηθεί η διαδικασία κλήρωσης των θεμάτων των γραπτών εξετάσεων για την επιλογή των Εφέδρων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς. Είναι μια διαδικασία η οποία διεξάγεται με πλήρη διαφάνεια ώστε να κατοχυρώνεται η απολύτως αδιάβλητη και αξιοκρατική επιλογή των υποψηφίων. Θέλω να εκφράσω ευχαριστίες θερμές προς το Υπουργείο Παιδείας και βεβαίως προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου που έχουν την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, για τη βαθμολόγηση των γραπτών και την κατάταξη των υποψηφίων ανάλογα με τη σειρά επιτυχίας του καθενός.
Θέλω να συγχαρώ την Εθνική Φρουρά γιατί με την αδιάβλητη διαδικασία επιτυγχάνει δυο θέματα: πρώτα την αξιοκρατική μεταχείριση όλων των υποψηφίων και δεύτερο την επιλογή των κατά τεκμήριο ικανοτέρων για να στελεχώσουν τις θέσεις των Εφέδρων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα, όπου η δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση των υποψηφίων αποτελεί απαράβατο κανόνα και πρέπει έτσι πάντοτε να είναι».
Κληθείς να απαντήσει πόσοι είναι οι υποψήφιοι βαθμοφόροι, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι είναι 1.233 υποψήφιοι για 153 θέσεις δοκίμων αξιωματικών και 600 θέσεις υπαξιωματικών, δεκανέων και λοχιών.
Τέλος, ο Υπουργός της Άμυνας ευχαρίστησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων η οποία με την παρουσία του Βουλευτή κ. Ανδρέα Πιστιλλίδη, όπως είπε, «συμμετέχει και στηρίζει αυτή την αξιοκρατική διαδικασία η οποία διεξάγεται στην Εθνική μας Φρουρά σε αυτό το σημαντικό θέμα».
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα επιδοθούν από τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου στον Υπουργό Άμυνας την Τρίτη 24 Ιουλίου, στις 9.00 π.μ. στο γραφείο του, στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, και ακολούθως θα γνωστοποιηθούν στους ενδιαφερόμενους. Στην επίδοση των τελικών αποτελεσμάτων προσκλήθηκαν να παραστούν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας.