17/7/12

Συνάντηση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 17/07/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Elmar Brok, o oποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Τον κ. Brok συνόδευαν ο Κύπριος Ευρωβουλευτής κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Τάσος Γεωργίου και ο Διευθυντής της Γραμματείας της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Silvio Gonzato.


Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εν όψει της πρώτης, ιδρυτικής συνάντησης της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), την οποία θα φιλοξενήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πάφο, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.