28/6/12

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την αίτηση για οικονομική στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης 28/06/2012

Όπως είναι γνωστό, η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε αίτηση για οικονομική στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Η αίτηση χαιρετίστηκε από τα αρμόδια ευρωπαϊκά Όργανα και χθες έγινε αποδεκτή από το Eurogroup.



Με την αίτηση αυτή, η Κυβέρνηση αποσκοπεί στην εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών που προέρχονται, κυρίως, από την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.
Με την πιο πάνω ενέργεια διασφαλίζεται η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος με την απόκτηση των απαραίτητων κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση και απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του.
Η Κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης θα εξασφαλίσει τους καλύτερους δυνατούς όρους, προς όφελος της κυπριακής οικονομίας.
Επειδή εκφράστηκαν ανησυχίες από κάποιους για την πιθανότητα διαφοροποίησης του εταιρικού φόρου, η Κυβέρνηση τονίζει ότι το θέμα δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.