28/6/12

Ο Υπουργός Γεωργίας επισκέφθηκε περιοχές που πλήγηκαν από χαλαζόπτωση 28/06/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης πραγματοποίησε, χθες, επισκέψεις σε περιοχές που πλήγηκαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προέκυψαν στις καλλιέργειες των παραγωγών των περιοχών αυτών.


Συγκεκριμένα, ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε την Κοινότητα Οδούς, την Κοινότητα Τριμίκλινης και την περιοχή Σολιάς, όπου περιηγήθηκε στις πληγείσες καλλιέργειες και συνομίλησε με τους επηρεαζόμενους παραγωγούς για την αντιμετώπιση των συνεπειών της χαλαζόπτωσης, στην παρουσία Βουλευτών, εκπροσώπων των Αγροτικών Οργανώσεων, μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων των περιοχών, καθώς και της Διευθύντριας του Τμήματος Γεωργίας κας Ανδρούλλας Γεωργίου και του Αναπληρωτή Διευθυντή του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Γιωρκάτζη.
Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι κλιμάκια του ΟΓΑ βρίσκονται αυτές τις μέρες στις περιοχές τους και προβαίνουν σε καταγραφή των ζημιών. Στη συνέχεια, είπε, θα γίνει η εκτίμησή τους τόσο για τις καλυπτόμενες από τον ΟΓΑ ζημιές όσο και για τις μη καλυπτόμενες, οι οποίες θα ενταχθούν στο Εθνικό Πλαίσιο Στήριξης, και ο ΟΓΑ θα δεχθεί τις δηλώσεις ζημιών των παραγωγών. Οι διαδικασίες θα προχωρήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση, τόνισε, διευκρινίζοντας ότι με την ολοκλήρωση της συγκομιδής θα δοθούν οι αποζημιώσεις.
Από την πλευρά τους τόσο τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων όσο και οι παραγωγοί εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την άμεση επί τόπου επίσκεψη του κ. Υπουργού και των λειτουργών του Υπουργείου Γεωργίας και την ανταπόκριση των λειτουργών του ΟΓΑ. Επεσήμαναν δε ότι πρέπει να γίνει η όσο το δυνατόν ταχύτερη τεκμηρίωση των ζημιών και αποζημίωση των παραγωγών.
Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει το Υπουργείο Γεωργίας και οι λειτουργοί του μέσα και από την επίσκεψη αυτή αλλά και την άμεση αντίδραση της κρατικής μηχανής, αποδεικνύει την πρόθεση της Κυβέρνησης να στηρίξει τους παραγωγούς στη δύσκολη αυτή περίοδο με τα απρόβλεπτα ακραία καιρικά φαινόμενα. Καταλήγοντας, υποσχέθηκε στους παραγωγούς ότι θα τηρηθούν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες και θα αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν.