28/6/12

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με εκπροσώπους των κοινοτήτων Μάμμαρι και Μαθιάτη 28/06/2012

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα διαδοχικές συναντήσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη με εκπροσώπους των Κοινοτικών Συμβουλίων Μάμμαρι και Μαθιάτη, στην παρουσία στελεχών του Υπουργείου Άμυνας, του ΓΕΕΦ καθώς και εκπρόσωπου της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας.


 Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών και της συνεργασίας του Υπουργείου με τις κοινότητες που βρίσκονται στη γραμμή αντιπαράταξης ή που γειτονεύουν με εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς, ώστε να συζητείται και να προωθείται από κοινού η επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται.

Στην πρώτη συνάντηση, το Κοινοτικό Συμβούλιο Μάμμαρι ζήτησε τη συνεργασία του Υπουργείου όσον αφορά διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει όπως οι συχνές πυρκαγιές στην περιοχή, η έξαρση των κλοπών, η λαθροθηρία αλλά και η μειωμένη επιτήρηση της περιοχής. Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της κοινότητας ότι η Εθνική Φρουρά θα είναι σε επαγρύπνηση και σε συντονισμό με την κοινότητα καθώς και τις Αστυνομικές Αρχές για συντονισμένη και αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, και ότι θα έχουν τη στήριξη και τη συνεργασία τόσο του Υπουργείου όσο και της Εθνικής Φρουράς, εκεί και όπου αυτό είναι δυνατό.
Στη συνάντηση με το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαθιάτη συζητήθηκαν αιτήματα που αφορούν κυρίως τα προβλήματα που προκαλούνται στο οδικό δίκτυο της κοινότητας. Το Υπουργείο όπως και η εκπρόσωπος της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας ανέλαβαν να μελετήσουν το θέμα της βελτίωσης του οδικού δικτύου, καθώς και τις σχετικές δαπάνες που θα απαιτηθούν, ώστε σε συνεργασία να προχωρήσουν στη σταδιακή αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο κ. Υπουργός ανέφερε και στις δυο αντιπροσωπείες των Κοινοτικών Συμβουλίων ότι το Υπουργείο είναι ανοικτό για διάλογο και συνεργασία για επίλυση οποιωνδήποτε προβλημάτων εμπίπτουν στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων του.