29/5/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Συμβουλίου Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Συμβουλίου Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.

Μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για όσα έχουν επισυμβεί μετά την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, για τις συναντήσεις που είχε με ξένους ηγέτες, αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων, ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς και για την πορεία των συνομιλιών.
Ήταν μια ενδελεχής ενημέρωση από μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έγινε μια συζήτηση μέσα σε ένα εποικοδομητικότατο κλίμα».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αρχηγοί κομμάτων ζητούν να υπάρξει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για περαιτέρω ενημέρωση και διαβούλευση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «νομίζω ότι θα γίνει σύντομα και η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για να εξεταστούν θέματα που αφορούν την πορεία των συνομιλιών».
Σε ερώτηση αν έχει κατατεθεί διαμαρτυρία επίσημα προς την Κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα συμμετοχής της Συμμαχίας Πολιτών στο Εθνικό Συμβούλιο, αφού ο Πρόεδρος της κ. Γιώργος Λιλλήκας αναφέρθηκε σε κόμματα που δεν επιθυμούσαν τη συμμετοχή της Συμμαχίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα, τα κόμματα εξέφρασαν τις απόψεις τους και η απόφαση ήταν του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αποφάσισε ότι από τη στιγμή που η Συμμαχία Πολιτών διαθέτει βουλευτή στο Κοινοβούλιο και σε εθνική εκλογή έχει πάρει αυτό το ποσοστό θα έπρεπε να τους καλέσει (να συμμετέχουν) στο Εθνικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο των Αρχηγών των κομμάτων».