11/7/12

Ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ενώπιον της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων 11/07/2012

O Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Λονδίνο κ. Αλέξανδρος Ζήνων παρουσίασε χθες σε κλειστή συνεδρία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων, υπό την Προεδρία του Λόρδου Boswell, τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.



Ο Ύπατος Αρμοστής αναφέρθηκε στην πρόθεση της Κύπρου να ανταποκριθεί επάξια στην πρόκληση της πρώτης ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ ως ένας έντιμος διαμεσολαβητής προς την επίτευξη του στόχου για μια "Καλύτερη Ευρώπη". Παραθέτοντας στη συνέχεια τις κύριες προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, ο Ύπατος Αρμοστής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους στόχους για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αναφορικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (2014-2020), τη δημιουργία του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου μέχρι το τέλος του 2012, την επανενεργοποίηση της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής της ΕΕ, καθώς και την προώθηση της Νότιας Διάστασης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και της πολιτικής Διεύρυνσης.