11/7/12

Ο Πρόεδρος της Βουλής επέδωσε πλακέτες στους πρωτεύσαντες μαθητές στις Παγκύπριες Εξετάσεις 11/07/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου επέδωσε σήμερα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, στη Βουλή, τιμητικές πλακέτες στους δέκα πρωτεύσαντες μαθητές στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2012.


Σε ομιλία του ο κ. Ομήρου είπε: «Με πολλή περηφάνια σας συγχαίρω για τα εξαιρετικά αποτελέσματα σας στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις. Η εργατικότητα και το φιλότιμο σας, σάς οδήγησαν σε αυτή την επιτυχία, καθιστώντας σας άξιους εκπροσώπους του υψηλού επιπέδου της εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία, φωτεινό παράδειγμα για τους μικρότερους και όαση και ελπίδα για το αύριο για όλους εμάς που σας καμαρώνουμε σήμερα.


Η τιμή που σας γίνεται σήμερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων σκοπεύει φυσικά στη δημιουργία του ιδανικού προτύπου για την υπόλοιπη κοινωνία. Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτων στο έργο του «Πολιτεία» αναφέρει ότι οι άριστοι αποτελούν κόσμημα και τιμή για την πολιτεία , η οποία αναγνωρίζει την πραγματική τους αξία. Η σεμνή αυτή εκδήλωση της Βουλής των Αντιπροσώπων αποδεικνύει ότι σήμερα, στην εποχή που μαστίζονται οι εργασιακές σχέσεις και τα εισοδήματα, μπορούμε να στηριχθούμε στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό μας, δηλαδή σε εσάς, στα άριστα παιδιά μας, στα οποία θα παραδώσουμε τη σκυτάλη για το μέλλον. Γι’ αυτό και οφείλουμε όλοι να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε εσάς, τη νέα γενιά αριστούχων μαθητών, που είμαι σίγουρος θα μετεξελιχθείτε τόσο εσείς όσο και άλλοι σε άριστους επιστήμονες, χρήσιμους και απαραίτητους για την κοινωνία».


Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε σε όλους να αξιοποιήσουν κάθε ημέρα της μελλοντικής τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης καθώς και να κατακτήσουν κάθε στόχο για πρόοδο και προσωπική τους εξέλιξη.