28/4/12


Συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών με την Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας
 
28/04/2012




Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με την Ολλανδή Ευρωβουλευτή και Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας κα Ria Oomen-Ruijten. Η κα Ευρωβουλευτής πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο έπειτα από σχετική πρόσκληση της Υπουργού Εξωτερικών, σε συνεργασία με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές.
Κατά τη συνάντηση της δρος Μαρκουλλή και της κας
Oomen-Ruijten το Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και οι ενταξιακές της διαπραγματεύσεις αποτέλεσαν τα κύρια θέματα συζήτησης. Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις σχετικά με τη στάση της Τουρκίας έναντι της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κα
Oomen-Ruijten πραγματοποίησε επαφές με πολιτειακούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, στην παρουσία της δρος Μαρκουλλή. Η Ολλανδή Ευρωβουλευτής συναντήθηκε, στο γραφείο της κας Υπουργού, με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό, ενώ είχε επίσης συναντήσεις με τη δικοινοτική μη-κυβερνητική γυναικεία οργάνωση "Hands Across the Divide" και με ομάδα Τουρκοκύπριων ακτιβιστών, αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος κ. Izzet Izcan και αντιπροσώπους της Συντεχνίας των Δασκάλων, στο Σπίτι της Συνεργασίας. Το βράδυ, η κα Υπουργος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της κας Oomen-Ruijten, στο οποίο παρακάθησαν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Πέτρος Ευτυχίου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.