5/3/12

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή στην Νορβηγία

05/03/2012





Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή στη Νορβηγία. Η κα Υπουργός παρακάθισε σε γεύμα εργασίας που της παρέθεσε ο Νορβηγός ομόλογος της στο πλαίσιο του οποίου επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και ανταλλάγησαν απόψεις για τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας. Επίσης συζητήθηκαν τρόποι ανάπτυξης της συνεργασίας στους τομείς υδρογονανθράκων, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας να διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, καθώς επίσης οι εξελίξεις στη Νότια Γειτονία και η κρίση στην Ευρωζώνη.

Νωρίτερα, η κα Μαρκουλλή είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Πετρελαίου και Βιομηχανίας κ. Per Rune Henriksen, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων (Stortinget) κ. Svein Roald Hansen και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Έρευνας PRIO κ. Kristian B. Harpviken. Παραχώρησε επίσης συνέντευξη στη νορβηγική εφημερίδα Dagens Naeringsliv.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διάλεξη της Υπουργού Εξωτερικών στο Ινστιτούτο Έρευνας PRIO με θέμα: ''Cyprus: A common country – a common future for all Cypriots''.

Η Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο αύριο το πρωί.