30/12/11

Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με την ηγεσία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού

30/12/2011
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) κ. Πάμπο Στυλιανού και τον Γενικό Διευθυντή κ. Κώστα Παπακώστα, οι οποίοι του επέδωσαν επιταγή για κάλυψη των αναγκών αστυνόμευσης αθλητικών διοργανώσεων.


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Υπουργός είπε: «Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ μου παρέδωσε επιταγή €620,000, ποσό το οποίο αποτελεί τη συνεισφορά του ΚΟΑ για την αστυνόμευση των γηπέδων. Πρόκειται για τη συνεισφορά του Κύπριου πολίτη και έχουμε πει πολλές φορές ότι η βία στα γήπεδα πρέπει να σταματήσει και ότι όλοι μαζί πρέπει να συμβάλουμε σ΄αυτό. Δεν είναι σωστό να πληρώνει ο Κύπριος φορολογούμενος για την παράνομη συμπεριφορά κάποιων. Η Αστυνομία έχει καταβάλει φέτος σε υπερωρίες περίπου €1,5 εκ. και για να καταβάλει αυτό το ποσό έγιναν περικοπές, ενώ δεν καταβλήθηκε ολόκληρο. Και ιδίως με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον τόπο μας, θα ήταν προτιμότερο το ποσό αυτό να δοθεί σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη και όχι σε υπερωρίες για αστυνόμευση γηπέδων που δεν έπρεπε να υπάρχει.

Οι οπαδοί έπρεπε να πηγαίνουν στο γήπεδο το απόγευμα να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους ομάδα και όχι να επιδίδονται σε αυτά στα οποία επιδίδονται. Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες των έκτροπων που έγιναν, ενώ η Αστυνομία πάντα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Είναι καιρός όλοι οι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και το Υπουργείο και η Αστυνομία και οι αθλητικοί φορείς, για να μπορέσουμε συλλογικά να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα».

Καταλήγοντας ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και γενικά τον ΚΟΑ για τη συμπαράστασή του, τονίζοντας ότι σ’ αυτά τα τρία χρόνια υπήρξε άψογη συνεργασία.

Με τη σειρά του ο κ. Στυλιανού ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Υπουργείου και ΚΟΑ. Κάλεσε όλους όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων, και ειδικά του ποδοσφαίρου, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ανέφερε: «Ήρθε η ώρα η διοργανώτρια ομοσπονδία, τα σωματεία και κατ’ επέκταση οι ιδιοκτήτες των σταδίων, να αναλάβουν πραγματική ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτού του άσχημου φαινομένου που αμαυρώνει και ακυρώνει κάθε έννοια αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Πρέπει να σταματήσει να μετατρέπεται η Αστυνομική Δύναμη σε αποδιοπομπαίο τράγο. Ο ΚΟΑ θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον ρόλο που απαιτείται από την κοινωνία και την Πολιτεία και ελπίζουμε ότι στα επόμενα λίγα χρόνια θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και θα είναι αχρείαστη αυτή η συνεισφορά για την αστυνόμευση».