24/10/11

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τη Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

24/10/2011





Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου συναντήθηκε σήμερα, στην Αθήνα, με τη Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, την οποία ενημέρωσε για τις απευθείας διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, αλλά και την τουρκική προκλητικότητα και αδιαλλαξία.

Η κα Παπαρήγα σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Κυπριακό είναι ακόμη περισσότερο μπλεγμένο σήμερα, λέγοντας ότι «η περιοχή έχει αναδειχθεί σε πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ηγετικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που ενδιαφέρονται για το πώς θα διαταχθούν οι αγωγοί».

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία της ότι μπορεί να παρουσιαστεί νέο σχέδιο Ανάν, σημειώνοντας ωστόσο ότι «μπορεί να μην έχει τις ακραίες εκφράσεις του προηγούμενου σχεδίου, αλλά επί της ουσίας θα περιέχει το πολύ επικίνδυνο στοιχείο της διχοτόμησης».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων αύριο θα τελέσει από κοινού με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Μόρφου-Η σύληση και η καταστροφή της πανάρχαιας κληρονομιάς», που φιλοξενείται σε εκθεσιακό χώρο της Βουλής των Ελλήνων.