21/7/11

Υπογραφή συμφωνιών από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού αναφορικά με εκπαιδευτικά και πολιτιστικά θέματα στο πλαίσιο συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου
21/07/2011





Στο περιθώριο της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, προκειμένου να παραστεί στις αντικατοχικές εκδηλώσεις καταδίκης για τα 37 χρόνια του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Ανδρέας Δημητρίου είχε σημαντικές επαφές με πολιτειακούς παράγοντες και πολιτιστικούς φορείς για την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου σε θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού συναντήθηκε προχθές με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Φώφη Γεννηματά, για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για το Πρόγραμμα «ΕΥ ΖΗΝ». Το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «ΕΥ ΖΗΝ» είναι καρπός διακρατικής συμφωνίας της Κύπρου με την Ελλάδα και σε αυτό συμμετέχουν κυπριακά και ελλαδικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης με διασχολικές συμπράξεις.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας δρ Δημητρίου και τον κ. Μιχάλη Κακογιάννη, ιδρυτή και Πρόεδρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Προγραμματική Σύμβαση, που αφορά στη συνεργασία για τη διοργάνωση, παραγωγή και επιμέλεια εκδηλώσεων πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.