14/7/11

Νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ

14/07/2011

O Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ, κ. Δημήτρης Χατζηαργυρού, επέδωσε χθες, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο στην Ιερουσαλήμ, τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο Σιμόν Πέρες, ως ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ.



Στην καθιερωμένη συνάντηση ανασκοπήθηκε το επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ, οι οποίες καταγράφουν μια θεαματική βελτίωση τα τελευταία χρόνια και κοινή ήταν η θέση ότι αυτές μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Ο Πρέσβης κ. Χατζηαργυρού αφού αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Κύπρου με το Ισραήλ και τις προοπτικές για περαιτέρω βελτίωσή τους, ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και εξέφρασε την ετοιμότητα της Κύπρου, ως μια χώρα της περιοχής με φιλικές προς όλα τα γειτονικά Αραβικά κράτη σχέσεις, να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για την επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος Πέρες αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, καθώς επίσης και στους στενούς διαχρονικούς δεσμούς του με την Κύπρο και ανέφερε ότι προσβλέπει στην επικείμενη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο στις 28 Ιουλίου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου Χριστόφια. Εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια για την πρόσφατη τραγωδία που έπληξε την Κύπρο, και με θέρμη ανακοίνωσε την ετοιμότητα του Ισραήλ να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που αντιμετωπίζει.