14/7/11

14/07/2011
Υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου των Μαρωνιτών της Κύπρου κ.κ. Youssef Soueif οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν στις 8 Ιουλίου και 9 Ιουλίου δύο καλλιτεχνικές παραστάσεις στην Τρίπολη και την Chekka από την χορωδία των Μαρωνιτών Κύπρου και μέλη της Δικοινοτικής Χορωδίας για την Ειρήνη της Κύπρου.



Την αποστολή, που αποτελείτο από 60 περίπου άτομα, Μαρωνίτες, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, υποδέχθηκε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Όμηρος Μαυρομμάτης στα γραφεία της Πρεσβείας στη Βηρυτό. Ο Πρέσβης, σε προσφώνησή του, τους καλωσόρισε στον Λίβανο, στο σπίτι της Κύπρου, και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις τους.

Την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, η πρώτη εκδήλωση έλαβε μέρος στο αμφιθέατρο του Safadi Foundation στην Τρίπολη και η δεύτερη στην πόλη της Chekka, που είναι και η γενέτειρα του Αρχιεπισκόπου. Και οι δύο εκδηλώσεις στέφθηκαν με πλήρη επιτυχία αφού παρέστη πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος, ο ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος της περιοχής, ο Πρέσβης και μέλη του προσωπικού της πρεσβείας. Μετά το πέρας της δεύτερης εκδήλωσης ακολούθησε δείπνο που οργάνωσε ο Αρχιεπίσκοπος στο πατρικό του. Στις προσφωνήσεις του ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών όσο και ο Πρέσβης υπογράμμισαν τη σημασία της παρουσία Κυπρίων από όλες τις κοινότητες της Κύπρου στη χορωδία ως παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης με ένα μήνυμα ειρήνης προς τον Λίβανο και τον κόσμο γενικότερα.

Στην παράσταση συμμετείχε και η διεθνούς φήμης χορωδία της Τρίπολης “Al Fawha”, η οποία τον Σεπτέμβριο θα επισκεφθεί την Κύπρο μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου των Μαρωνιτών.

Την Κυριακή, 10 Ιουλίου, έγινε θεία λειτουργία στην Παναγία της Χαρίσσας στην περιοχή του Jounleh που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών. Την Πρεσβεία εκπροσώπησε ο Πρέσβης κ. Μαυρομμάτης μαζι με μέλη του προσωπικού.