7/7/11


Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με τον Υφυπουργό Ανώτερης Εκπαίδευσης του Ομάν


\07/07/2011





Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Ανδρέας Δημητρίου είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο με τον Υφυπουργό Ανώτερης Εκπαίδευσης του Ομάν δρα Abdullah Mohammed Al Sarmi. Στη συνάντηση παρέστησαν αντιπροσωπείες των δύο Υπουργείων καθώς και εκπρόσωποι των ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Υπουργός είπε τα ακόλουθα:

«Είχαμε τη χαρά και την τιμή να δεχθούμε σήμερα τον Υφυπουργό Ανώτερης Εκπαίδευσης του Ομάν δρα Abdullah Mohammed Al Sarmi με τους συνεργάτες του. Η επίσκεψη σκοπό έχει να θέσει σε καινούρια βάση τη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ομάν ως προς την ανώτατη εκπαίδευση και την έρευνα. Σήμερα έγινε μια αμοιβαία ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε χώρας. Συμφωνήσαμε ότι θα επιλέξουμε κάποιους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος και αμοιβαίων συμφερόντων ώστε να προχωρήσουμε σε ανταλλαγές φοιτητών και προσωπικού και στη διαμόρφωση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων. Είμαι ευτυχής γιατί είναι εδώ ο Υφυπουργός με την αποστολή του. Αυτό βρίσκεται πλήρως στα πλαίσια της πολιτικής μας, ειδικά τώρα με την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διευκολύνουμε τις καλύτερες σχέσεις των χωρών της περιοχής και της Μέσης Ανατολής ευρύτερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Ανώτερης Εκπαίδευσης του Ομάν εξέφρασε τη μεγάλη του ευχαρίστηση για την επίσκεψή του στην Κύπρο και τη συνάντησή του με τον Κύπριο Υπουργό Παιδείας.

Ο δρ Abdullah Mohammed Al Sarmi ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψης είναι η εξεύρεση τρόπων συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυπριακά πανεπιστήμια. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να υπογραφεί μέσα στους επόμενους μήνες μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδιαφέρον από τα ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης της Κύπρου για την προδιαγραφόμενη συνεργασία, ο κ. Δημητρίου απάντησε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Υφυπουργός με την αντιπροσωπεία του θα επισκεφθεί όλα τα πανεπιστήμια.