5/7/11

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την αναχώρηση του από τη Μαριούπολη
05/07/2011





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας αναχώρησε από τη Μαριούπολη για το Ντονέτσκ, από όπου θα αναχωρήσει στις 3 μ.μ. για τη Γενεύη. Προτού αναχωρήσει από τη Μαριούπολη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ.

«Αυτές οι μέρες στην Ουκρανία έχουν ιδιαίτερη σημασία για μένα ως άνθρωπο πρώτα απ’ όλα και ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το να συζητούν οι φίλοι σου για τη μακρόχρονη προσφορά σου στον τόπο και στον λαό σου είναι όντως μια καταξίωση που σίγουρα αντανακλά τους αγώνες του κυπριακού λαού για ανεξαρτησία και ελευθερία», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Αναφερόμενος στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μαριούπολης κ. Konstyantyn Balabanov ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη συμβολή και το έργο του στην ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων, μέσω του Πανεπιστημίου της Μαριούπολης, μεταξύ των δύο χωρών. Πρόσθεσε ότι αυτή η συμβολή είναι σπουδαία και όχι απλώς αξιόλογη.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Στο πρόσωπο μου η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει σε έναν καλό φίλο και εντός της ΕΕ».