3/3/11

Συνάντηση του Επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ με τους Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων
03/03/2011





Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ συνάντηση του Επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας κ. Ανδρέα Μολέσκη με τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων και άλλους αξιωματούχους, σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Η συνάντηση αφορούσε στη συζήτηση και τον συντονισμό του κρατικού μηχανισμού όσον αφορά τα θέματα στελέχωσης και προϋπολογισμού της Κυπριακής Προεδρίας.

Κατά την προηγούμενη συνάντησή τους στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη για συλλογικότητα, ξεκάθαρο διαχωρισμό καθηκόντων, τον συντονιστικό ρόλο της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας, ενώ έθεσε το τέλος Μαρτίου ως χρονοδιάγραμμα για το ξεκαθάρισμα των εν λόγω θεμάτων από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μολέσκης ενημέρωσε τους διάφορους φορείς αναφορικά με τις όποιες εξελίξεις και επαφές είχε η Γραμματεία στη βάση των θεμάτων στελέχωσης και προσωπικού και εξέφρασε την ανάγκη για τη διεξαγωγή μιας επιτυχούς Προεδρίας, λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δύσκολα οικονομικά δεδομένα. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών συμμερίστηκε απόλυτα την προσέγγιση της Γραμματείας και τόνισε την ανάγκη διεκπεραίωσης μιας αξιοπρεπούς Προεδρίας με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Όσον αφορά τα θέματα προϋπολογισμού, συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση των επιμέρους πτυχών, οι οποίες και θα καθορίσουν το ακριβές ποσό που θα πρέπει να διατεθεί για την Προεδρία.

Αποφασίστηκε η άμεση σύσταση προγράμματος επαφών έκαστου Υπουργείου με τη Γραμματεία και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών κατά την προσεχή εβδομάδα, με σκοπό τη διερεύνηση των επιμέρους αναγκών και θεμάτων κάθε Υπουργείου. Στόχος είναι η ανάπτυξη μιας κεντρικής καταγραφής, από πλευράς της Γραμματείας, ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης όσον αφορά αυτή τη δέσμευση με σκοπό την κατάθεση συνολικής και λειτουργικής πρότασης ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τις προσεχείς δύο εβδομάδες