1/3/11

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρινούδας
01/03/2011





Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρινούδας, με το οποίο συζήτησε προβλήματα που δημιουργούνται από τη λειτουργία του Χοιροστασίου Μαραθούντας. Οι εκπρόσωποι του Κοινοτικού Συμβουλίου ανέφεραν ότι λόγω του μεγάλου μεγέθους της μονάδας, αλλά και της χοροθέτησής της στον συγκεκριμένο χώρο, παρουσιάζονται προβλήματα δυσοσμίας και οχληρίας τόσο στην κοινότητά τους όσο και σε άλλες γειτονικές κοινότητες.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, διαφάνηκε ότι η συγκεκριμένη μονάδα λειτουργεί νόμιμα. Οι δε κρατικές Υπηρεσίες παρακολουθούν στενά τη λειτουργία της και θέτουν όρους και προϋποθέσεις σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. Εκεί και όπου παρουσιάζονται τυχόν παρανομίες ή παρατυπίες επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές.

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο ότι δεν μπορεί καμιά παρανομία να γίνεται ανεκτή και ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες φροντίζουν ώστε να διασφαλίζουν την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.