25/5/10

Συμμετοχή Κυπρίων σε διεθνές φεστιβάλ ποίησης στη Στοκχόλμη

Συμμετοχή Κυπρίων σε διεθνές φεστιβάλ ποίησης στη Στοκχόλμη
25/05/2010
Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία διεθνές ποιητικό φεστιβάλ στο Μεσογειακό Μουσείο στη Στοκχόλμη με συμμετοχή δέκα Κυπριών ποιητών.


Ήταν η τέταρτη ποιητική εκδήλωση της σειράς ‘’Τρίπτυχο: Ποίηση – Ταυτότητα – Συνύπαρξη’’ που επιμελούνται το «Ιδεόγραμμα» και η ”Atlantis Productions” από την Κύπρο, με συντονιστές τη Νόρα Χατζησωτηρίου και τη Λίλη Μιχαηλίδου. Στο πρόγραμμα παίρνουν μέρος η Κύπρος, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Σουηδία. Οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και της συνεργασίας στην ευρωπαϊκή κοινωνία και στηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πολιτισμού 2007-2013 και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση της Στοκχόλμης με θέμα ”Crossing Borders - Connecting Cultures” απάγγειλαν ποιήματα τους οι Κύπριοι ποιητές Ζέλια Γρηγορίου, Λίλη Μιχαηλίδου, Νόρα Νατζαριάν, Χαράλαμπος Παπαονησιφόρου, Νάσα Παταπίου, Στέφανος Στεφανίδης, Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου, Γιώργος Χριστοδουλίδης και Jenan Selcuk. Αναγνώστηκαν επίσης ποιήματα του ποιητή Πάνου Ιωαννίδη που δεν μπόρεσε να παραστεί, ενώ συμμετείχε και o μουσικοσυνθέτης Κώστας Κακογιάννης, ο οποίος πλαισίωσε την εκδήλωση με εκτέλεση μουσικών έργων, καθώς και ο συνθέτης Άγις Ιωαννίδης, έργο του οποίου παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ.