25/5/10

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα

25/05/2010
Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με τις διαβουλεύσεις μεταξύ της Κυπριακής Κυβέρνησης και της Διοίκησης των Βρετανικών Βάσεων σε σχέση με τον πολεοδομικό σχεδιασμό της ανάπτυξης σε επιλεγμένες περιοχές των Βάσεων, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να ενημερώσει για τα ακόλουθα:


Η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, στις 11 Νοεμβρίου 2009 ενημέρωσε εκπροσώπους της Διοίκησης των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο αναφορικά με τις απόψεις και τις θέσεις της σε σχέση με το ανωτέρω θέμα.

Από τις 11 Νοεμβρίου 2009 η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένει την απάντηση της Διοίκησης των Βρετανικών Βάσεων, η οποία δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ουδέποτε έχει επιδείξει οποιαδήποτε αδιαφορία ή έχει κωλυσιεργήσει σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Για το λόγο αυτό, δεν είναι αναγκαίο ή δικαιολογημένο να απευθύνονται προς τη Δημοκρατία οποιεσδήποτε «προειδοποιήσεις» ή ρηξικέλευθες «εισηγήσεις» από οποιαδήποτε κοινότητα. Ο διάλογος πρέπει να προχωρήσει και ολοκληρωθεί προς όφελος των κοινοτήτων, αλλά χωρίς να διακυβεύονται τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προφανώς, η ανάπτυξη στις περιοχές των κοινοτήτων δεν παρεμποδίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Κατά συνέπεια, οι όποιες ενστάσεις ή αντιδράσεις δεν μπορεί να απευθύνονται στη Δημοκρατία.