25/5/10

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λεμεσού

25/05/2010
Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Ηλιάδης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λεμεσού για συζήτηση θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου, στην παρουσία του Βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Ντίνου Χατζηνικόλα και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Γεωργίας και του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων.



Κατά τη σύσκεψη, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να κρατήσει τους ανθρώπους στην αγροτική παραγωγή, παρέχοντας προγράμματα με κίνητρα και ενισχύοντας την πολυλειτουργικότητα της αγροτικής δραστηριότητας στις ορεινές, κυρίως, περιοχές που κινδυνεύουν από μαρασμό. Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε, λειτουργούμε τόσο με έργα υποδομής όσο και μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Παράλληλα, ο κ. Ηλιάδης επισήμανε ότι η Κυβέρνηση έδειξε την ευαισθησία της καταβάλλοντας στους αγρότες €100 περίπου εκατομμύρια (€65 εκ. αποζημιώσεις για την ανομβρία και €34 εκ. για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών) στα δύο χρόνια διακυβέρνησης του τόπου. Στις σημερινές όμως συνθήκες της οικονομικής κρίσης είναι πολύ περιορισμένες οι δυνατότητες για περαιτέρω αποζημιώσεις.

Ο κ. Υπουργός κατά τη σύσκεψη αναφέρθηκε αναλυτικά στην πολιτική του Υπουργείου αναφορικά με τη γεωργική ασφάλιση, τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την υδατική πολιτική. Τόνισε ότι αυτή η Κυβέρνηση καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να λύσει το υδατικό πρόβλημα μέσα από τέσσερις συγκεκριμένους και συγκροτημένους άξονες: τον προγραμματισμό για την έγκαιρη κατασκευή των μονάδων αφαλάτωσης, τη νομοθεσία για την ενιαία διαχείριση των υδάτων, την τιμολογιακή πολιτική και την καλλιέργεια υδατικής συνείδησης.

Καταλήγοντας, ο κ. Ηλιάδης τόνισε ότι η σημερινή συνάντηση είναι η αρχή ενός διαλόγου και κατέστησε σαφές ότι όλα τα Τμήματα και Υπηρεσίες του Υπουργείου είναι στη διάθεση όλων των αγροτών για επικοινωνία, ενημέρωση, ακόμη και για εισηγήσεις. Επιζητούμε είπε, αυτή την επικοινωνία, έτσι ώστε μέσα από το διάλογο να καταλήγουμε σε ορθές αποφάσεις.

Ύστερα από μακρά και εποικοδομητική συζήτηση, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Λεμεσού εξέφρασε την εκτίμησή της για το έργο που επιτελεί το Υπουργείο στους διάφορους τομείς της αρμοδιότητάς του και ευχαρίστησε για το διάλογο που άρχισε και θα συνεχιστεί.