25/5/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αντόνιο Φράνκο

25/05/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αρχιεπίσκοπο Αντόνιο Φράνκο, Αποστολικό Νούντσιο της Αγίας Έδρας, με έδρα την Ιερουσαλήμ.



Μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Φράνκο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Πάπας Βενέδικτος θα έρθει στην Κύπρο με σκοπό να επισκεφθεί το ποίμνιό του και όχι να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή οποιουδήποτε, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη αποτελεί ένα προσκύνημα στα βήματα του Αγίου Παύλου.

Πρόσθεσε ότι όπως έγινε και στη Μάλτα, πρόσφατα, καθώς και στην Πορτογαλία, από την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο "θα υπάρχει ένα αίσθημα χαράς, μια εγγύτητα διότι για τους Καθολικούς είναι η επίσκεψη του αρχηγού της Εκκλησίας τους, ο οποίος επισκέπτεται την οικογένειά του".

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις στην Κύπρο για την επίσκεψη, ο Αρχιεπίσκοπος Φράνκο είπε ότι δεν έχει διαπιστώσει ότι υπάρχει στην Κύπρο αντίδραση και σημείωσε: "Πρόκειται για μια απλή επίσκεψη και δεν υπάρχει λόγος για αντίδραση διότι ούτε έρχεται για να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή οποιουδήποτε ούτε για να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιονδήποτε. Έρχεται απλώς για να επισκεφθεί τους ανθρώπους του".