19/9/10

Χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

19/09/2010

Ο κ. Περδίκης και το Κίνημα Οικολόγων επανήλθαν στο θέμα των διαρροών δίνοντας συνέχεια στις θεωρίες περί συνωμοσίας, προσπαθώντας να εμπλέξουν κι άλλους στο «κόλπο», όπως το αποκαλούν. Αυτό που πετυχαίνουν, όμως, είναι να επιβεβαιώνουν ότι ορισμένων ο στόχος είναι, μέσα από τις διαρροές, να δαιμονοποιούνται οι προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς. Γνωστή και παλιά η μέθοδος που τελικά, όμως, πλήττει και ζημιώνει την πλευρά μας.


Εμείς, δεν έχουμε ανάγκη να συκοφαντήσουμε ή να εκθέσουμε κανένα. Ο κ. Περδίκης εκτίθεται από μόνος του όταν απαξιώνει το Εθνικό Συμβούλιο με εκφράσεις περί «πολιτικού γουμά». Το Εθνικό Συμβούλιο απαξιώνεται, όταν ορισμένοι αντί το διάλογο προτιμούν την εκτόξευση κατηγοριών για ολοκλήρωση του Αττίλα, όπως κάνει ο κ. Περδίκης και το Κίνημά του.

Οι προφάσεις εν αμαρτίαις πρέπει να σταματήσουν. Όπως πρέπει να σταματήσουν οι διαρροές των εγγράφων, αλλά και των όσων συζητούνται στο Εθνικό Συμβούλιο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε πολλές εκκλήσεις και εντός και εκτός του Εθνικού Συμβουλίου για να τερματιστεί αυτό το θλιβερό φαινόμενο. Προειδοποίησε ότι θα λάβει μέτρα, γιατί είναι υποχρέωσή του να προστατεύσει την πλευρά μας και τον αγώνα της για επίτευξη λύσης.

Αυτοί που προβαίνουν σε διαρροές είναι πλέον καλό να γνωρίζουν ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές.