22/2/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

22/02/2010
Σε συστράτευση και ομοψυχία κάλεσε όλους ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με στόχο την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η φάση των διαπραγματεύσεων διέρχεται μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή.


Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ενωρίτερα, επικεφαλής αντιπροσωπείας, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια είπε: «Ενημερωθήκαμε λεπτομερώς και διεξοδικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή η φάση των διαπραγματεύσεων διέρχεται μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή. Κατά την άποψή μας απαιτείται συστράτευση και ομοψυχία ούτως ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που όλοι ζητούμε: μια δίκαιη βιώσιμη λύση του Κυπριακού με σεβασμό, ταυτόχρονα, στο ευρωπαϊκό κεκτημένο της Κύπρου».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο Χριστόφια για την ενημέρωση της οποίας έτυχε και πρόσθεσε: «Παρακολουθήσαμε πλήρως το χρονικό των εξελίξεων, όπως μας το εξέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και μπορέσαμε και εμείς να συμβάλουμε με συγκεκριμένες απόψεις, θέσεις, παρατηρήσεις. Νομίζω είναι χρήσιμο αυτό που κάνουμε, δηλαδή, να ερχόμαστε σε επαφή με όλη την πολιτική ηγεσία της Μεγαλονήσου προκειμένου να έχουμε και γνώση, αλλά και να δίνουμε και τη δική μας γνώμη για όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία ακουμπάνε τη φλέβα του προβλήματος για τον Ελληνισμό και που σήμερα είναι το μαρτύριο που περνάει η Μεγαλόνησος».