8/2/10

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη χθες στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
08/02/2010
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη χθες στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:
«Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ο ΔΗΣΥ συνεχίζει να διαστρεβλώνει τα γεγονότα για να στηρίζει την ολοένα εντεινόμενη αντιπολιτευτική του κριτική.



Συνεχίζει να επιμένει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκ των υστέρων ενημέρωσε τις πολιτικές δυνάμεις και ότι δήθεν δεν διαβουλεύτηκε μαζί τους.

Αυτό δεν είναι αλήθεια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έγκαιρα ενημερώνει και έγκαιρα διαβουλεύεται με τις πολιτικές δυνάμεις και ζητά την άποψη τους.

Θα πρέπει να διερωτηθεί ο ΔΗΣΥ ποιες θέσεις συγκεκριμένες έδωσε και πότε τις έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επιμένει ο ΔΗΣΥ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιορίστηκε μόνο στη συζήτηση ενός κεφαλαίου στις διαπραγματεύσεις. Συνειδητά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ο ΔΗΣΥ.

Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζητά και διαπραγματεύεται επί όλων των πτυχών του Κυπριακού περιλαμβανομένων ακόμη και των θεμάτων των εποίκων, του περιουσιακού, της ασφάλειας, της οικονομίας και των ευρωπαϊκών θεμάτων.

Υπάρχουν πτυχές στις οποίες υπήρξαν συγκλίσεις και πτυχές στις οποίες δεν υπήρξαν συγκλίσεις. Το ότι συζητήσαμε σε βάθος την πτυχή της διακυβέρνησης και φτάσαμε σε συγκλίσεις δεν σημαίνει ότι δεν συζητούμε άλλα θέματα ή ότι δεν είναι στις προθέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας να συζητήσει και τις υπόλοιπες πτυχές του Κυπριακού και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ΔΗΣΥ διότι αυτό λέχθηκε τόσο στο Εθνικό Συμβούλιο όσο και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Οι σχέσεις με την Ελλάδα και την ελληνική πολιτική ηγεσία ήταν και είναι συνεχείς και αυτό δεν μπορεί να το ακυρώσει καμιά διαστρέβλωση από μέρους του ΔΗΣΥ.

Άλλωστε οι τοποθετήσεις από μέρους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας μιλούν από μόνες τους.

Για τα χρονοδιαγράμματα, η προσέγγιση του ΔΗΣΥ είναι αυτή που εάν ακολουθείτο θα έβαζε τη δική μας πλευρά προ του φάσματος ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όλα αυτά είναι σε γνώση του ΔΗΣΥ ο οποίος προφανώς επιλέγει να τα παραγνωρίζει εξυπηρετώντας τις δικές του κομματικές σκοπιμότητες».