7/2/10

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη

07/02/2010
Η παρούσα Κυβέρνηση εργάζεται στη βάση αποτελεσματικών ευρωπαϊκών μοντέλων ανάπτυξης σε ό,τι αφορά στα θέματα της οικονομίας, είπε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης.



Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του εορτασμού του Αγίου Μάρωνα, στη Λευκωσία, ο κ. Πασχαλίδης, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ αναφορικά με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στα θέματα της οικονομίας, είπε: «Είναι πολύ εύκολο η αντιπολίτευση να μιλά θεωρητικά. Η παρούσα Κυβέρνηση εργάζεται με ευρωπαϊκά μοντέλα και μοντέλα ανάπτυξης που φέρνουν αποτελέσματα. Βεβαίως, δεν πρέπει να αγνοούμε ή να κάνουμε πως δεν υπάρχει η διεθνής οικονομική κρίση με όλες τις αρνητικές συνέπειες από τις οποίες υποφέρουν όχι μόνο η κυπριακή οικονομία, αλλά και όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες. Παρά να προβαίνουμε σε αυτές τις αόριστες και γενικόλογες αντιπολιτευτικές μεθοδεύσεις, θα πρέπει να εισηγούμαστε συγκεκριμένα πράγματα, διότι σε πολλούς τομείς της οικονομίας η Κύπρος βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι πολύ μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές ότι ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι πολύ ψηλό η Κυβέρνηση δεν έχει αρχίσει ακόμα να παίρνει μέτρα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα, ο κ. Πασχαλίδης είπε: «Η Κυβέρνηση έχει έγκαιρα κάνει και σχεδιασμούς και πρόγραμμα, το οποίο ακολουθεί. Βεβαίως παρακολουθούμε και τις καθημερινές εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο και ανάλογα προσαρμοζόμαστε».