8/2/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τους Πρέσβεις των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας

08/02/2010
Τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μέσω των Πρέσβεών τους στην Κύπρο, έχουν εκφράσει όλη τους την υποστήριξη στις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανένωση της νήσου και χαιρέτισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις, είπε σήμερα ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής κ. Peter Millet.



Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους εκ μέρους των Πρέσβεων των πέντε Μονίμων Μελών, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής μετά τη συνάντηση είπε: «Ο Πρόεδρος μάς κάλεσε σήμερα το πρωί ως τους Πρέσβεις των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Προέβη σε μια πολύ καλή ενημέρωση για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, και για την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα.

Χαιρετίζουμε την ενημέρωσή του και χαιρετίζουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις και εμείς, ως τα πέντε Μόνιμα Μέλη, δώσαμε στον Πρόεδρο όλη μας την υποστήριξη στις προσπάθειές του για επανένωση της νήσου και, επίσης, την υποστήριξή μας προς τα Ηνωμένα Έθνη για τη διευκόλυνση της διαδικασίας».