27/4/22

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Εσθονία


 

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Εσθονία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφτασε σήμερα το απόγευμα στο Ταλίν, της Εσθονίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε σήμερα στο Ταλίν, όπου το επόμενο διήμερο θα έχει επαφές με την ηγεσία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του θα συζητηθούν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, το Μεταναστευτικό, θέματα ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Εσθονή Πρωθυπουργό θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης για τα θέματα της ψηφιακής διακυβέρνησης και της κυβερνοασφάλειας. Θέματα, τα οποία είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και είναι για αυτό τον λόγο άλλωστε που ένα ποσοστό της τάξης του 23% του συνολικού ποσού που αναλογεί στην Κυπριακή Δημοκρατία από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσω του Σχεδίου ‘Κύπρος-Το Αύριο’ θα δοθεί για αυτό τον σκοπό, της μετάβασης σε μια ψηφιακή διακυβέρνηση, ώστε το όφελος να μετακυλίεται  προς όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».