27/6/18

Τα εγκαίνια του Σταθμού Πρόληψης και Συμβουλευτικής «Άγιος Γεώργιος Ταμασέων» τελέστηκαν από τον ΥΠΕΣ κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη

Τα εγκαίνια του Σταθμού Πρόληψης και Συμβουλευτικής «Άγιος Γεώργιος Ταμασέων» τελέστηκαν από τον ΥΠΕΣ κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας τέλεσαν την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, τα εγκαίνια του Σταθμού Πρόληψης και Συμβουλευτικής «Άγιος Γεώργιος Ταμασέων», ΚΕΝΘΕΑ, κοινοτήτων περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής.
Η έναρξη λειτουργίας του Σταθμού Πρόληψης και Συμβουλευτικής του ΚΕΝΘΕΑ, έρχεται να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα χιλιάδων πολιτών και των οικογενειών τους, οι οποίοι δίδουν καθημερινά μάχη ενάντια στις εξαρτήσεις.
Το Υπουργείο Εσωτερικών, αφουγκραζόμενο το αίτημα των 24 κοινοτήτων Ταμασσού και Ορεινής αποφάσισε όπως συνδράμει ουσιαστικά στη λειτουργία του Σταθμού, καταβάλλοντας το 60% της δαπάνης λειτουργίας του για τον πρώτο χρόνο και το 50% για τον δεύτερο χρόνο. Το υπόλοιπο κόστος θα επωμιστούν οι κοινότητες, στις οποίες αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Βασικοί στόχοι του Σταθμού Πρόληψης και Συμβουλευτικής «Άγιος Γεώργιος Ταμασέων», ΚΕΝΘΕΑ, κοινοτήτων περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής είναι:
  • Η ενημέρωση των πολιτών για τις εξαρτήσεις σε ουσίες, για τις επιπτώσεις τους και για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται.
  • Η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε εξαρτημένα άτομα και στις οικογένειές τους με σκοπό την αξιολόγηση του προβλήματος.
  • Η παροχή ψυχολογικής στήριξης, καθοδήγησης, κινητοποίησης για θεραπεία και παραπομπή όπου χρειάζεται.
  • Σχέδιο μετά-θεραπευτικής φροντίδας για άτομα που έχουν συμπληρώσει την θεραπεία, αλλά χρήζουν περαιτέρω στήριξης.
  • Η εκπαίδευση εφήβων και παιδιών με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και η ενίσχυση ικανοτήτων αντίστασης, όπως η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση.
Το Υπουργείο Εσωτερικών θα συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος. Το εν λόγω εγχείρημα, αποτελεί παράδειγμα για το πώς το κράτος, οι τοπικές κοινωνίες και μη κυβερνητικοί οργανισμοί όπως το ΚΕΝΘΕΑ, μπορούν να συνυπάρξουν για το κοινό καλό.
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πετρίδης ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν καθοριστικά στον σχεδιασμό, την προετοιμασία και τη στελέχωση του Σταθμού, ειδικά το ΚΕΝΘΕΑ, το οποίο αποτελεί παράθυρο ελπίδας για τους νέους.