16/10/17

Συνάντηση Δημήτρη Συλλούρη με ομολόγους του από ξένες χώρες, στην Αγία Πετρούπολη

Συνάντηση Δημήτρη Συλλούρη με ομολόγους του από ξένες χώρες, στην Αγία Πετρούπολη



Την ευκαιρία να συναντηθεί με ομολόγους του από άλλες χώρες είχε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, στο περιθώριο των εργασιών της 137ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που άρχισαν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στην Αγία Πετρούπολη.

Ο κ. Συλλούρης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης του Κουβέιτ κ. Marzouq Ali M. Al-Ghanim. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις που συνδέουν τα δύο κοινοβούλια και συζήτησε με τον Κουβετιανό ομόλογό του τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο σωμάτων, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης.

Την Κυριακή, εξάλλου, ο Πρόεδρος της Βουλής, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλευτικού Συμβουλίου (Βουλής) του Ομάν, Σεϊχη Khalid Bin Hilal Al Maawali. Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων των δύο σωμάτων. Ο Ομανός Πρόεδρος απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Συλλούρη για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στο Ομάν, η οποία έγινε αποδεκτή.

Με την ευκαιρία της Διάσκεψης ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων παρακάθισε την Κυριακή σε γεύμα εργασίας με Προέδρους άλλων Κοινοβουλίων που συμμετέχουν στη Συνέλευση, το οποίο παρέθεσε ο Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης κ. Saber Chowdhury.

Σήμερα το πρωί, ο κ. Συλλούρης είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας κ. Ara Babloyan. Οι δύο Πρόεδροι αναφέρθηκαν στις ιστορικoύς δεσμούς Κύπρου-Αρμενίας και αντάλλαξαν απόψεις για καίρια θέματα που απασχολούν από κοινού τις δύο χώρες, όπως οι εξελίξεις στη Συρία και ο ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε, τέλος, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου κ. Ali Abdel Aal, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα. Κατά τη συνάντηση έγινε ανασκόπηση των σχέσεων των δύο χωρών και συμφωνήθηκε η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας των δύο Σωμάτων, στη βάση κοινών στόχων και επιδιώξεων.
---------------------------