30/4/17

Γραπτή απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου στην κ. Θεοχάρους

Γραπτή απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ,
Στέφανου Στεφάνου στην κ. Θεοχάρους

30.4.2017
------------------------------------
Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης κ. Θεοχάρους λέει ότι απαντά στο ΑΚΕΛ, ενώ στην πραγματικότητα απευθύνεται στον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο,  ο οποίος μόλις προχθές διαβεβαίωνε την ΚΕ του Κόμματός του ότι παραμένει συνεπής στη λύση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας.
Κατά την κ. Θεοχάρους η δ/δ ομοσπονδία δεν μπορεί να διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες και θα οδηγήσει σε εκτουρκισμό της Κύπρου. Ας τα βρει με τον υποψήφιο που υποστηρίζει η Αλληλεγγύη, για τη δ/δ ομοσπονδία μακριά από σοφιστείες και αοριστολογίες.
Το ΑΚΕΛ παραμένει συνεπές στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, που έχει ως βάση τη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία. Σε ό,τι αφορά δε στο περιεχόμενο της λύσης, το ΑΚΕΛ συνεχίζει να αγωνίζεται για μια λύση που να απελευθερώνει από την τουρκική κατοχή και να επανενώνει τον τόπο και το λαό. Μόνο έτσι η κατεχόμενη Κύπρος δεν θα γίνει επαρχία της Τουρκίας.
Η κ. Θεοχάρους επαναφέρει ξανά στη δήλωσή της τα περί πατριωτών και μη. Θυμίζουμε ότι είναι με τις εγκληματικές ενέργειες μιας μικρής πλειοψηφίας που χώριζε το λαό μας σε πατριώτες και μη, που η Κύπρος γνώρισε την τραγωδία του 1974. Παραδίδουμε τη δήλωσή της στους πολίτες, οι οποίοι αναμένουν από τους πολιτικούς και τις πολιτικές δυνάμεις σύνεση, συναίνεση και ενότητα για το καλό του τόπου.