31/3/17

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με τον Ινδό Υφυπουργό Εξωτερικών

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με τον Ινδό Υφυπουργό Εξωτερικών



Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Γιώργος Λιλλήκας, είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, δρα Mobashar Jawed Akbar. Τον δρα Akbar συνόδευαν ο Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας στην Κύπρο κ. Ravi Bangar και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν από κοινού οι εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών στη βάση κοινών αρχών και αξιών. Ο κ. Λιλλήκας ευχαρίστησε την Ινδία για τη σταθερή στήριξη της Κύπρου στον αγώνα που διεξάγει για τερματισμό της κατοχής, τονίζοντας ότι αναζητούμε λύση του κυπριακού προβλήματος, η οποία να στηρίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και το σεβασμό των βασικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες της Κύπρου. Εξετάστηκαν, εξάλλου, τρόποι για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Ινδίας και Κύπρου στο κοινοβουλευτικό επίπεδο και σε διάφορους τομείς, όπως η τεχνολογία, η ενέργεια και η εκπαίδευση. Συζητήθηκαν, τέλος, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι κ.κ. Λιλλήκας και Akbar απέτισαν τιμές στην προτομή του Ινδού πνευματικού και πολιτικού ηγέτη Mahatma Gandhi, πλησίον του κτιρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων.