31/3/17

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ινδίας

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ινδίας





Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ινδίας δρα Mobashar Jawed Akbar, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο από τις 30 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου 2017.

Κατά τη συνάντηση, οι κ.κ. Συλλούρης και Akbar αναφέρθηκαν στο ιστορικό πλαίσιο των δύο φίλων χωρών, το οποίο οδήγησε στην ελευθερία και ανεξαρτησία τους. Σημειώθηκαν, δε, οι διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Ινδίας, οι οποίες εδράζονται, όπως τονίστηκε, σε κοινές πολιτισμικές αρχές και αξίες. Εκφράστηκε παράλληλα η κοινή βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση και των διακοινοβουλευτικών σχέσεων, τόσο στο διμερές όσο και στο διεθνές επίπεδο, προς όφελος των λαών των δύο χωρών.

Αντηλλάγησαν, εξάλλου, απόψεις για διάφορους τομείς, που παρέχουν δυνατότητες διμερούς συνεργασίας, όπως, μεταξύ άλλων, η τεχνολογία και η καινοτομία, η παιδεία, η ιατρική, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον δρα Akbar συνόδευαν ο Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας στην Κύπρο κ. Ravi Bangar και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.