15/4/16

Αποχαιρετιστήρια ομιλία Νίκου Κατσουρίδη εκ μέρους των αποχωρούντων βουλευτών του ΑΚΕΛ

Αποχαιρετιστήρια  ομιλία  Νίκου Κατσουρίδη εκ μέρους των αποχωρούντων βουλευτών του ΑΚΕΛ- ΑΡΙΣΤΕΡΑ- ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

14/4/2016

Κύριε  Πρόεδρε, κ.κ Συνάδελφοι.
Πριν 25 χρόνια εισήλθα σ’αυτήν την αίθουσα για πρώτη φόρα, όπως και οι συνάδελφοι Γιάννος Λαμάρης και Σταύρος Ευαγόρου πριν (15), Πανίκος Σταυριάνος πριν (10) και Πάμπος Παπαγεωργίου πριν (5). Μια βδομάδα μετά  είχαμε ανέλθει στο Βήμα της Βουλής και έκτοτε το χρησιμοποιήσαμε πολλές φόρες. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για μια ακόμα φόρα για ένα και μοναδικό λόγο. Απ’ αφορμή τη συμπλήρωση ενός μεγάλου και μοναδικού κύκλου τόσον για μένα όσον και τους άλλους  συναδέλφους στην Κοινοβουλευτική μας ομάδα, να ευχαριστήσουμε όλους όσους έγιναν αιτία να ζήσουμε αυτόν το κύκλο. Ένα κύκλο ο όποιος αποτέλεσε την μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής μας και το μέγιστο πανεπιστήμιο στο όποιο έχουμε φοιτήσει. Στο στίβο της Βουλής των Αντιπρόσωπων προσπαθήσαμε να δώσουμε τη δική μας προσφορά, τη δική μας συμβολή στο τιτάνιο έργο που επιτελεί η νομοθετική εξουσία στα πλαισια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις . Μια εξουσία η οποία επιτελεί πάρα πολλά, έχει και αρκετά λάθη και αδυναμίες αλλά τα οποία κατά κανόνα υπερμεγεθύνονται και το Σώμα αδικείται αρκετές φόρες. Από την άλλη βέβαια για αρκετά  απ΄οσα καταλογίζονται φέρουμε ευθύνη. Την ίδια στιγμή δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι μετά την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι αρμοδιότητες, οι δυνατότητες και εν πολλοίς ο χαρακτήρας της Βουλής έχουν αλλάξει. Να σταματήσω όμως εδώ οποιαδήποτε άλλη αναφορά και να ολοκληρώσω προχωρώντας να ευχαριστήσω εκ μέρους των πέντε μας όσους μας έστειλαν εδώ πριν αρκετά  χρόνια  και όσους εδώ γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε.
Ευχαριστούμε πρώτα από καρδιάς το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού, το ΑΚΕΛ  γιατί μας  έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε αρκετές φόρες υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του και για την πολιτική καθοδήγηση του όλα τα χρόνια της κοινοβουλευτικής μας παρουσίας. Ευχαριστούμε μέσα από τη ψυχή μας τους ψηφοφόρους, ειδικά τον κόσμο της αριστεράς που αρκετές φορές μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστευτήκαν να τους εκπροσωπήσουμε στη Βουλή των Αντιπρόσωπων.
Ευχαριστούμε όλους τους συνάδελφους μας του ΑΚΕΛ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ για τη πολύχρονη συνεργασία μας, καθώς και τους κοινοβουλευτικούς μας συνεργάτες και όσους διετέλεσαν γραμματείς της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Ευχαριστίες προς τους συναδέλφους όλων των κόμματων και τους συνεργάτες τους για τη συνεργασία αλλά και τις αντιπαραθέσεις που είχαμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό της Βουλής για όσα πρόσφερε και προσφέρει και ιδιαίτερα προς αυτούς με τους οποίους τα καθήκοντα μας, μας  έφεραν σε πιο στενή επαφή στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής μας δραστηριότητας.
Ευχαριστούμε επίσης τους εκάστοτε Πρόεδρους της Βουλής και εσάς προσωπικά κ. Πρόεδρε για τη συνεργασία μας.
 Ειδικές ευχαριστίες θέλουμε να απευθύνουμε προς όσους διατέλεσαν μελή των Επίτροπων στις οποίες συμμετείχαμε ή είχαμε την τιμή να Προεδρεύουμε.
Τις ευχαριστίες μας απευθύνουμε και προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες των ΜΜΕ.
Τέλος αλλά όχι τελευταίες να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες μας που μας ανέκτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
Πριν κατέλθω από το βήμα του Σώματος θα ήθελα να απευθύνω εκ μέρους μας θέρμες ευχές στους άλλους συνάδελφους που αποχωρούν αλλά και όσους επαναδιεκδικούν.
Να ευχηθώ εκ μέρους όλων μας  όπως η νέα βουλή είναι καλύτερη από την παρούσα και κυρίως να είναι η Βουλή που θα βιώσει τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής την απελευθέρωση και επανένωση της μικρής αλλά αγαπημένης Πατρίδας σε μια Ελεύθερη και Δημοκρατική χωρά για όλα τα παιδιά της! Και σε αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες!
Ευχαριστώ και κάθε καλό σε όλους!