15/4/16

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

 
1.      Εργασίες για εγκατάσταση αγωγών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας στον ανισόπεδο κόμβο Αγίου Τύχωνα
 
Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, ανακοινώνει ότι την Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, έχουν αρχίσει οι εργασίες, στην υπόγεια οχηματική διάβαση του ανισόπεδου κόμβου Αγίου Τύχωνα, για την εγκατάσταση αγωγών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας. Οι εργασίες αναμένονται να ολοκληρωθούν στις 29 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών το τμήμα της οδού Γρίβα Διγενή από την Εκκλησία της Αγίας Άννας μέχρι την Λεωφόρο Αμαθούντας έχει μονοδρομηθεί με επιτρεπόμενη νότια κατεύθυνση, με τη συναίνεση του Αρχηγού Αστυνομίας.
 
Οι οδηγοί που θα κατευθύνονται από νότο προς βορρά με κατεύθυνση τον πυρήνα της κοινότητας Αγίου Τύχωνα και προς Αρμενοχώρι, μπορούν να χρησιμοποιούν τον κόμβο Μουτταγιάκας και ακολούθως θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού και θα εξέρχονται από την έξοδο Αγίου Τύχωνα.
 
Επίσης, κατά την περίοδο των εργασιών, η οδός Μεσολογγγίου έχει μετατραπεί σε αδιέξοδο δρόμο και η συμβολή της με την οδό Γρίβα Διγενή θα είναι κλειστή εκτός για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

2.     Εκτέλεση εργασιών ενίσχυση του συστήματος απορροής όμβριων υδάτων στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λευκωσίας

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα   Δημοσίων  Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, ανακοινώνει ότι την περίοδο 19 Απριλίου-28 Απριλίου 2016, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, μεταξύ των ωρών 8.30 π.μ.-3 μ.μ., στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λευκωσίας, με κατεύθυνση προς Λάρνακα μετά την έξοδο προς Αθηένου, θα εκτελούνται εργασίες ενίσχυσης του συστήματος απορροής όμβριων υδάτων.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, σε μήκος 100 μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας. Με τη λήξη των εργασιών θα δίδεται η λωρίδα στη κυκλοφορία. Για λόγους ασφαλείας το έρεισμα θα παραμένει συνεχώς κλειστό.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www. traffic4cyprus .org. cy , στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια τους.