9/2/16

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής
με τον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο, κ. Ahmad S. Al Wehaib.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρέσβης του Κουβέιτ επανέλαβε τη συμπαράσταση της χώρας του προς την Κύπρο και τις θέσεις αρχών που η φίλη χώρα τηρεί έναντι του προβλήματος εισβολής και κατοχής, που αντιμετωπίζει η Κύπρος, αφού, όπως υπενθύμισε, και το Κουβέιτ υπήρξε θύμα εισβολής και κατοχής. Εξέφρασε δε την ευχή για σύντομη, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Ακολούθησε συζήτηση για την κατάσταση στη ευρύτερη περιοχή, περιλαμβανομένου του Μεσανατολικού προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τη στάση αρχών, που τηρεί η Κύπρος σ’ ό,τι αφορά στις προσπάθειες για επίλυση του ζητήματος, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη εφαρμογής των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Οι κ.κ. Ομήρου και Al Wehaib συζήτησαν, επίσης, θέματα που άπτονται των σχέσεων Κύπρου – Κουβέιτ, με έμφαση στο κοινοβουλευτικό διμερές και πολυμερές επίπεδο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον ρόλο του Κουβέιτ ως προεδρεύουσας χώρας στην Αραβική Κοινοβουλευτική Ένωση. Αναφέρθηκαν, τέλος, στην επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο της Ομάδας Φιλίας Κουβέιτ – Κύπρου στην Εθνοσυνέλευση του Κουβέιτ.