8/2/16

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ-ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ-ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Κόμματα και την Κυβέρνηση να αφήσουν έξω από  κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες το θέμα της δημόσια υγείας
Η Συμμαχία Πολιτών  θα καταθέσει Προτάσεις που θα διαμορφώνουν το «μίνι ΓΕΣΥ» ώστε να καταστεί προπομπός του ΓΕΣΥ.
8 Φεβ. 16
Ο τομέας της δημόσιας υγείας και των κρατικών νοσηλευτηρίων έχει φτάσει στην εξαθλίωση με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της υπαναχώρησης της Κυβέρνησης από τη δέσμευση της για εφαρμογή του ΓΕΣΥ.
Έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των πολιτών, καλούμε τα κόμματα και την Κυβέρνηση να αφήσουν έξω από  κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες το θέμα της δημόσια υγείας και οι εμπλεκόμενοι φορείς να παρακαθίσουν με πνεύμα συναίνεσης σε ένα εποικοδομητικό διάλογο ώστε άμεσα να βρεθεί η κοινή συνισταμένη.
Ως Συμμαχία Πολιτών, χαιρετίσαμε την εξαγγελθείσα σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ληφθούν αποφάσεις για το ΓΕΣΥ αλλά υπενθυμίσαμε ότι σε παρόμοια εξαγγελία προέβηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τον Απρίλιο του 2015, χωρίς δυστυχώς να δοθεί οποιαδήποτε λύση.
Η ανασυγκρότηση του νευραλγικού τομέα της υγείας και η εφαρμογή του ΓΕΣΥ αποτελούν για τη Συμμαχία Πολιτών θέμα ύψιστης προτεραιότητας.
Ως εκ τούτου, η Συμμαχία Πολιτών  θα καταθέσει Προτάσεις που θα διαμορφώνουν το «μίνι ΓΕΣΥ» ώστε να καταστεί προπομπός του ΓΕΣΥ. Οι Προτάσεις μας εστιάζονται στη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και στη μονιμοποίηση του προσωπικού ώστε να γίνει σωστή αυτονόμηση μέσα από ένα οδικό χάρτη με σαφή, δεσμευτικά  χρονοδιαγράμματα τα οποία θα περιλαμβάνονται σε Νομοσχέδια που θα καλύπτουν όλες τις φάσεις από το «μίνι ΓΕΣΥ» μέχρι το πλήρες ΓΕΣΥ.