8/2/16

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Καλούμε τα κόμματα, ακόμα και αυτά που υπερψήφισαν το Νομοσχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή, ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ, να αντιληφθούν έστω και τώρα το λάθος τους και να μην επιτρέψουν εκ νέου με τη ψήφο τους την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ
8 Φεβ. 16
Λίγο πριν την υποτιθέμενη και πολυδιαφημισμένη έξοδο από το Μνημόνιο, ο Υπουργός Οικονομικών μιλά για ολοκλήρωση των «μεταρρυθμίσεων» ώστε να γίνει κατορθωτό το να πάρουμε την επόμενη δόση.
Η πραγματικότητα είναι ότι δυστυχώς η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν προχώρησε σε καμία ουσιαστική και εκσυγχρονιστή  μεταρρύθμιση.
Μήπως ο Υπουργός Οικονομικών αντιλαμβάνεται ως μεταρρύθμιση το κούρεμα των καταθέσεων; Το ξεπούλημα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα; Την αύξηση της ανεργίας; Τις επικίνδυνες αποκοπές κονδυλίων στον τομέα της δημόσια υγείας; Τις αποκοπές στον τομέα της παιδείας; Το αλαλούμ με το ωράριο των καταστημάτων; Ή μήπως μεταρρύθμιση για τον Υπουργό Οικονομικών είναι οι υπερεξουσίες που έδωσαν στις τράπεζες για να εκποιούν σπίτια και ακίνητα, να πωλούν δάνεια σε ξένα επενδυτικά ταμεία και ταυτόχρονα να μην προχωρούν σε πραγματικές αναδιαρθρώσεις δανείων;
Τώρα, λίγο πριν τη λεγόμενη έξοδο από το Μνημόνιο ο Υπ. Οικονομικών ενώ από τη μια περήφανα δηλώνει πως αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση δεν χάθηκε ο κόσμος, από την άλλη, εκβιάζει τη Βουλή να υπερψηφίσει το Νομοσχέδιο για την  ΑΤΗΚ που θα οδηγήσει σε ιδιωτικοποίηση της.
Ως Συμμαχία Πολιτών καταψηφίσαμε το Νομοσχέδιο των Ιδιωτικοποιήσεων των Ημικρατικών και καταθέσαμε ριζοσπαστικές προτάσεις για μεταρρύθμιση τους και απομάκρυνση δια παντός των τοξικών κομματικών διορισμών και επεμβάσεων στους Οργανισμούς. Δυστυχώς τα συμφέροντα του παλαιοκομματικού κατεστημένου, δεν άφησαν να περάσουν οι  εκσυγχρονιστικές μας Προτάσεις. 
Τέλος, καλούμε τα κόμματα, ακόμα και αυτά που υπερψήφισαν το Νομοσχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή, ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ, να αντιληφθούν έστω και τώρα το λάθος τους και να μην επιτρέψουν εκ νέου με τη ψήφο τους την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ.
Όσο δε αφορά στον Υπ. Οικονομικών, αναμένουμε να μας πει τι εννοεί όταν αναφέρεται σε έξοδο από το Μνημόνιο. Μήπως θα πάψουμε να βρισκόμαστε υπό επιτήρηση; Φτάνει πια η παραπλάνηση της κοινωνίας. Οι πολίτες κουράστηκαν από εύηχες και κούφιες εξαγγελίες.