8/2/16

“Η Ναυτιλία για μια βραδιά στη Λευκωσία”



 
“Η Ναυτιλία για μια βραδιά στη Λευκωσία”
Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο
“Επίσημο Δείπνο”


5 Φεβρουαρίου, 2016


Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο διοργάνωσε “Επίσημο Δείπνο” την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016, στις 8:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Το ‘Επίσημο Δείπνο’ του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου έχει καθιερωθεί ως ο ετήσιος θεσμός κοινωνικής επικοινωνίας μεταξύ υψηλόβαθμων εκπροσώπων των Πολιτικών και Πολιτειακών Αρχών και της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας.

Στο Δείπνο παρευρέθηκαν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κος. Νίκος Αναστασιάδης, Αρχηγοί/Εκπρόσωποι Κομμάτων, Υπουργοί, Βουλευτές, Διπλωμάτες, Ανώτατοι Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι, αντιπρόσωποι επαγγελματικών οργανώσεων και συνδέσμων, καθώς και ανώτατα διευθυντικά στελέχη της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας της Κύπρου.

Στην προσφώνησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, έκανε ιδιαίτερη μνεία για τη σημασία του ετήσιου αυτού θεσμού που έχει καθιερωθεί από το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο μέσω του οποίου ενδυναμώνονται οι κοινωνικές σχέσεις μεταξύ εκπροσώπων της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και Κυβερνητικών στελεχών. Μεταβίβασε επίσης, την προσωπική του διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία της προς το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στην προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της Κυπριακής Ναυτιλίας.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κος Θέμης Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε ολόκληρη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και την Κυπριακή Ναυτιλιακή Διοίκηση για την διαχρονική υποστήριξη και συνεργασία τους. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο πολύ θετικό κλίμα και τη δυναμική που έχει σχηματιστεί πρόσφατα με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος και εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η δυναμική μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης προς την άρση του Τουρκικού Εμπάργκο έναντι της Κυπριακής Ναυτιλίας. Ο κος Παπαδόπουλος εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η άρση του Τουρκικού Εμπάργκο θα δώσει το έναυσμα για εποικοδομητικές συζητήσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων για την εγκαθίδρυση μιας ‘Ομόσπονδης Κυπριακής Ναυτιλίας’.