8/2/16

Χαιρετισμός Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Εσωτερικών στην εκδήλωση «Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας τιμά τους εθελοντές της»

Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.
 
Χαιρετισμός Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Εσωτερικών στην εκδήλωση
«Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας τιμά τους εθελοντές της»


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στην αποψινή εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη σε όλους εσάς, τους εθελοντές μας, που με υπέρμετρο ζήλο και αφοσίωση στηρίζετε, εδώ και χρόνια, το έργο της Πολιτικής Άμυνας. Η ευαισθητοποίησή σας σε θέματα πολιτικής προστασίας και η απόφασή σας να προσφέρετε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες σας για την ενίσχυση του έργου της Πολιτικής Άμυνας, δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στις έννοιες της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στη σύγχρονη, ανταγωνιστική και γεμάτη προκλήσεις εποχή μας.

Η εθελοντική σας προσφορά αποτελεί δείγμα πολιτισμού, ζωντανή απεικόνιση της ενεργούς εμπλοκής και της συμμετοχικής δημοκρατίας, αλλά και υγιή αντίδραση απέναντι σε φαινόμενα αδράνειας και αποχής. Δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει την έντονη δράση σας σε θέματα που άπτονται της πρόληψης και αντιμετώπισης συμφορών και να μην εξάρει το ήθος, την εντιμότητα και την απόλυτη προσήλωση στα καθήκοντά σας. Στηρίξατε και κάνατε πράξη τη θέση ότι η προστασία του πολίτη αποτελεί σύνθετη διαδικασία, η οποία αφορά όλα τα επίπεδα διοίκησης, όλες τις κοινωνίες, όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση και ενίσχυση του εθελοντισμού και αναγνωρίζει κάθε ειλικρινή εθελοντική δράση, καθ’ ότι είναι πλέον ευρέως διαδεδομένο ότι πολλά από αυτά που έχουν επιτευχθεί στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων οφείλονται στη συμμετοχή των εθελοντών. Η άριστη συνεργασία που έχετε επιτύχει τόσο με την Πολιτική Άμυνα, της οποίας είστε μέλη, όσο και με όλες τις Υπηρεσίες και Φορείς που σχετίζονται με θέματα διαχείρισης κρίσεων, αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για την αναβάθμιση και ισχυροποίηση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας, αλλά και την ετοιμότητά σας για την ανάληψη σημαντικού ρόλου σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης.  

Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθυνθώ στους εθελοντές, οι οποίοι εντός του 2015 έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους και έχουν αποδεσμευτεί από τα καθήκοντά τους στη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας.

Αγαπητοί φίλοι,

Σας συγχαίρω και ταυτόχρονα σας θαυμάζω για το σπουδαίο έργο που έχετε επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την αυθόρμητη και ανιδιοτελή συμμετοχή σας σε ποικίλες δράσεις της Πολιτικής Άμυνας. Το έργο σας αποτελεί αναμφίβολα πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό για τα νεότερα μέλη της Δύναμης. Είμαι σίγουρος ότι φεύγετε με αξιοπρέπεια και με την ικανοποίηση ότι έχετε επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον σας, παραδίδοντας τη σκυτάλη στα νεότερα μέλη. Είμαστε πολύ περήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε μαζί σας και σας ευχόμαστε κάθε καλό στην προσωπική σας ζωή και στη μετέπειτα πορεία σας.  

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης στο δύσκολο έργο της Πολιτικής Άμυνας, με απώτερο στόχο η ευγενής επιδίωξη για μια κοινωνία ανθρωπιάς και ευαισθησίας, έτοιμης να συμβάλει αποτελεσματικά στη μείωση των κινδύνων και των επιπτώσεών τους, να γίνει συνείδηση όλων μας.

---------------------