13/1/16

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της ΑΗΕΡΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
δέχθηκε αντιπροσωπεία της ΑΗΕΡΑ

 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της Αμερικανοελληνικής Μορφωτικής Προοδευτικής Οργάνωσης (ΑΗΕΡΑ – American Hellenic Educational Progressive Association).
 
Μετά τη συνάντηση, ο Προεδρεύων της ΑΗΕΡΑ κ. Τζον Γαλάνης δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι βρίσκονται στην Κύπρο μαζί με δύο σημαντικές εβραϊκές οργανώσεις για να ενθαρρύνουν τη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ενημέρωσε ενδελεχώς για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων που αφορούν στο Κυπριακό, καθώς και τα ενεργειακά ζητήματα.
 
Σημείωσε ότι, πριν από την επίσκεψη τους στην Κύπρο, βρίσκονταν στο Ισραήλ, όπου είχαν συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, με στόχο να «μάθουμε και τις απόψεις τους, ώστε κι εμείς να είμαστε υποστηρικτικοί» στη συνεργασία των Κυβερνήσεων των τριών χωρών.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Μάλκολμ Χόμλαϊν, Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλίου Προέδρων Εβραϊκών Οργανώσεων, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι η ελληνική και η εβραϊκή κοινότητα στις ΗΠΑ συνεργάζονται στενά εδώ και χρόνια. Πρόσθεσε ότι είναι ιστορικής σημασίας το γεγονός ότι Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ συνεργάζονται στην οικοδόμηση μιας σχέσης στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία «μπορεί να έχει ευρεία επίδραση, εν καιρώ ταραχών παγκοσμίως». Επεσήμανε ότι η ενίσχυση των σχέσεων των τριών χωρών μπορεί να αποφέρουν πολλά «στον πολιτικό, οικονομικό, τουριστικό, ψυχολογικό τομέα και αποτελεί μήνυμα προς τον κόσμο σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία».

  Σημείωσε ακόμη ότι «τόσο από τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου όσο και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακούμε τα ίδια μηνύματα και πιστεύουμε ότι θα ακούσουμε τα ίδια μηνύματα και από την Ελλάδα, όπου θα μεταβούμε στη συνέχεια». Τέλος, ανέφερε ότι και άλλες χώρες μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη συνεργασία, έτσι ώστε όλο αυτό να αποτελέσει μια εξέλιξη που θα διαμορφώσει θετικά τις σχέσεις των χωρών στην περιοχή.