13/1/16

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε το Κέντρο Πολίτη του Επαρχιακού Ταχυδρομικού Γραφείου Λευκωσίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε το Κέντρο Πολίτη
του Επαρχιακού Ταχυδρομικού Γραφείου Λευκωσίας


Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή εγκαινίων της λειτουργίας του Κέντρου Πολίτη (ΚΕ.ΠΟ) του Επαρχιακού Ταχυδρομικού Γραφείου Λευκωσίας. Τα εγκαίνια τελέσθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κ. Aλέκο Μιχαηλίδη, καθώς και άλλων επισήμων και προσκεκλημένων.

Από το ΚΕΠΟ του Επαρχιακού Ταχυδρομικού Γραφείου Λευκωσίας, καθώς και από τα άλλα τρία ΚΕΠΟ που λειτουργούν ήδη στα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, παρέχονται υπηρεσίες που αφορούν στα Υπουργεία Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.  

Αναμένεται ότι με τη λειτουργία των τεσσάρων ΚΕΠΟ του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, τα οποία δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά με τα υφιστάμενα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), θα βελτιωθεί σημαντικά το επίπεδο της συνολικής εξυπηρέτησης του κοινού, αφού αυξάνονται τα σημεία πρόσβασης του στον «πυρήνα» των προσφερόμενων δημόσιων υπηρεσιών.

Κατά τα διάρκεια των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να παραλάβει με δέμα ειδικό αναμνηστικό δώρο μέσω τηλεκατευθυνόμενου drone, που αποτελεί τον πλέον εξελιγμένο τεχνολογικό τρόπου παράδοσης δεμάτων και μικροδεμάτων. Η παράδοση του δέματος έγινε με τη συνεργασία των εταιρειών CyFlights   και Power Soft.